Різотто з кропивою – оригінальний весняний гарнір з доступних продуктів.
Інгредієнти
Рис камоліно – 1/2 чашки | |
Сіль – за смаком | |
Кропива молода – невеликий пучок | |
Зелена цибуля – невеликий пучок | |
Перець білий мелений – щіпка | |
Вершкове масло – 25 г | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Печериці – 50 г | |
Перець чорний мелений – щіпка |
Різотто з молодою кропивою – оригінальний і корисний гарнір для смачної і ситної вечері. Блюдо смачне, ароматне і неймовірно вітамінне! Ідеальний варіант до м’яса або рибних страв.
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно подрібнити на дрібні кубики цибулю – зелений і ріпчасту.
Обсмажити компоненти на рослинному маслі.
Додати промитий рис, трави залити водою і тушкувати страву до напівготовності рисової крупи.
Подрібнити вимиті печериці на тонкі пластинки, додати до рису. Готувати страву до м’якості рису і грибів.
Тим часом, можна залити кропиву окропом – буквально на пару хвилин. Це потрібно для того, щоб позбавити зелень від голочок шипів.
Подрібнити кропиву.
Додати компонент до рісу разом з шматочком вершкового масла в самому кінці приготування страви. У такому разі кропива не втратить своїх корисних властивостей і наповнить організм вітамінами і С. Довести гарнір до гармонійного смаку, зняти з вогню і дати страві настоятися протягом п’яти хвилин.
Розкласти страву по тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!