Я пропоную нестандартний варіант абрикосового джему з пряними спеціями Сходу. Виходить дуже ароматно і смачно!
Інгредієнти
Абрикоси – 1 кг | |
Цукор – 500 гр. | |
Кориця – 1 год. л. | |
Гвоздика мелена – 1ч. л. | |
Мускатний горіх – 1 ч. л. |
Сонячне літо – це прекрасна пора не тільки насолоди свіжими сезонними ягодами і фруктами, але й період, коли ці прекрасні фрукти можна заготовити на зиму. І потім холодними зимовими вечорами згадувати теплі дні і ласкаве сонце запиваючи варення гарячим чаєм.
Покроковий рецепт
Абрикоси помити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Засипати абрикоси цукром і дати їм постояти, так щоб абрикоси пустили сік.
Перемолоти абрикоси в блендері.
Перелити абрикосове пюре в каструлю, засипати спеції і варити на вогні 20 хвилин.
Можна закатати в стерилізовані банки, а можна з’їсти відразу!
Приємного апетиту!