Пиріг з гарбуза – чарівно смачна осіння випічка.
Інгредієнти
гарбуз терта – 300 гр. | |
яйця – 3 шт. | |
олія – 0,5 склянки. | |
цукор – 1 стакан. | |
борошно біле пшеничне – 1, 5 склянки. | |
борошно з гарбузового насіння – 0,5 склянки. | |
сіль – 0,5 ч. л. | |
розпушувач – 1,5 ч. л | |
кориця – 0,5 ч. л. | |
гвоздика мовляв. – 0,25 ч. л. | |
горіх мускатний – 0,25 ч. л. | |
перець духмяний мовляв. – 0,25 ч. л. |
Всі ми любимо солоденьку випічку, але ні для кого, ні секрет, що користі від випічки не дуже багато, та й зайвих калорій маса. І якщо вже вживати калорійну їжу, то давайте його зробимо хоча б корисніше. Саме тому хочу поділитися з Вами рецептом смачного пирога з гарбуза з додаванням корисної борошна і пряних спецій. Такий пиріг прекрасно підійде до чаювання, а ще його дуже люблять дітки, адже гарбуз – продукт дуже потрібний для організму і її вживання принесе величезну користь і наситить нас вітамінами і мікроелементами. А поєднання її зі спеціями додасть пирога неперевершений смак і аромат.
Покроковий рецепт
Для початку необхідно підготувати гарбуз. Нам знадобиться макуха. Для цього гарбуз моєму під проточною водою, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо за допомогою блендера. Відокремлюємо від рідини за допомогою сита або марлі. Якщо макуха буде не досить сухий, є ризик внаслідок отримати мокрий пиріг. Далі підготуємо інші інгредієнти: яйця, цукор, олія, борошно, сіль, розпушувач, кориця, гвоздика, горіх мускатний, перець запашний, борошно з гарбузового насіння.
Збийте яйця з цукром в пишну піну. Додайте сюди гарбуз і рослинне масло. Все добре перемішайте.
Окремо в мисці змішайте всі сухі інгредієнти: борошно пшеничне, борошно з гарбузового насіння, розпушувач. Додайте сюди всі спеції (попередньо подрібніть їх в кавомолці). Всипте сухі інгредієнти в рідке тісто.
Ретельно перемішайте і вилийте отриману суміш у форму для випікання (у мене 26 сантиметрів). Прикрасьте гарбузовим насінням.
Випікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом однієї години. Все залежить від діаметру форми, якщо вона менше ніж 26 сантиметрів, то часу для випікання знадобиться більше. Перевіряйте готовність за допомогою зубочистки. Готовий пиріг вийміть з форми і поставте на решітку до повного охолодження. Приємного апетиту.