Завдяки тому, що каші містять багату харчову цінність і корисні для організму каші давно увійшли в наш раціон. Розширюємо наше меню.
Інгредієнти
Крупа пшенична – 180-200 г | |
Вода – 750 мл | |
Сіль – 2 чайні ложки |
Всі каші давним-давно увійшли в наш раціон. Завдяки низькій ціні і хорошим смаковими якостями каш, багато хто з нас ввели їх в раціон для щоденного вживання. Завдяки також багатою харчової цінності, фахівці з дієтології рекомендують вживати продукт щодня, у певних дозах. У кашах містяться необхідні білки, жири, вуглеводи, мінерали і мають досить велику енергетичну цінність, що у підсумку сприяє нормальній життєдіяльності організму (відбувається нормалізація обміну речовин).
На жаль, деякі вітаміни при варінні каш руйнуються і знижуються корисні властивості продуктів, однак більшість вітамінів, які стійкі до високих температур, зберігаються.
Сьогодні я опишу свій метод приготування пшеничної каші, де вкажу назви і кількість компонентів.
Отже, приступаємо до приготування пшеничної каші.
Покроковий рецепт
Жаровну на 1-2 літра ставимо на вогонь, додаємо 750 мл (3 склянки) води. Доводимо до кипіння. Додаємо сіль. (Зверніть увагу, що кількість солі може варіювати залежно від індивідуальних смакових пристрастей. Індивідуальна дозування солі в розумних межах).
Висипаємо в окріп стакан пшеничної крупи. Робимо маленький вогонь. Варимо поки вода не випарується.
Подаємо готову кашу на стіл з шматочком масла (20 – 30 г).
Страва подається як гарнір до м’ясних продуктів, морепродуктів, овочів. Приємного апетиту!