Смачніше, ніж звичайне приготування варити в каструлі.
Інгредієнти
крупа пшенична – 150 – 200 г | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
морква – 1 шт | |
масло рослинне – 3 ст л | |
томатна паста – 1 ст л | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
вода – 800 мл |
Я з дитинства не любила пшеничну кашу, поки не спробувала приготувати новим для себе способом. Так пшенична каша виходить набагато смачніше. І готувати її не складно. Хочу тепер і з вами поділитися цим рецептом.
Покроковий рецепт
Пшеничну крупу слід промити. Заливаємо теплою водою і акуратно перемішуємо воду зливаємо. При необхідності цю процедуру повторюємо.
Ріпчасту цибулю чистимо, миємо й розрізаємо на невеликі кубики, як для звичайної засмажки.
Моркву теж чистимо, миємо і готуємо для засмажки. Можна моркву натерти на крупній або дрібній тертці, як вам більше подобається, а я нарізаю дрібними кубиками.
Ставимо сковороду На плиту, нагріваємо, додаємо три столові ложки рослинної олії. Потім додаємо нарізані цибулю і моркву і обсмажуємо до золотистого кольору.
В обсмажені моркву з цибулею, додаємо столову ложку томатної пасти.
Тепер в сковороду додаємо воду і добре перемішуємо, щоб томатна паста повністю розчинилася.
У сковороду висипає промиту пшеничну крупу.
Добре перемішуємо, солимо і перчимо за смаком і накриваємо кришкою. Готуємо під кришкою на повільному вогні періодично помішуючи, щоб не пригоріло до повного зникнення води і готовності самої каші. Це займе приблизно хвилин 20. Якщо крупа ще не розварилася, а вся вода випарувалася, то додайте ще трохи води.
Ось і готова наша каша.
Подавати можна з м’ясом, котлетами, салатами або маринованими овочами.