Хлібний маслянистий пудинг з легким пряним смаком ідеально підійде в якості легкого повсякденного десерту.
Інгредієнти
шматки свіжого пшеничного хліба середнього розміру – 7-8 шт. | |
горіх мускатний мелений – за смаком | |
сирі яйця курячі добірні – три штуки | |
темні родзинки без кісточок – 50 г | |
мелена кориця – за смаком | |
жирне молоко – 450 мл | |
солодке вершкове масло – 280 г | |
тростинний цукор – пісок-180 г |
Старий ірландський рецепт з хліба підійде до будь-якому гаманцю”.
Покроковий рецепт
У всіх шматків хліба видалити акуратно скоринки, потім змастити кожен хлібний шматочок з одного боку товстим шаром вершкового масла, далі підготувати вогнетривку форму.
Розрізати кожен хлібний шматок на трикутники, викласти половину хлібних шматочків шаром у форму вниз маслом, зверху присипати додатково прянощами.
Промити темний родзинки, рівномірно розкласти його у форму, зверху викласти шаром залишилися хлібні шматочки вгору маслом.
Після цього підготувати миску, з’єднати в ній курячі яйця, а також молоко і цукровий пісок. Далі всі ці інгредієнти гарненько збити блендером.
Полити яєчно-молочною сумішшю хлібний пудинг, залишити форму з ним на столі приблизно на півгодини.
Як тільки шари з хліба гарненько просочаться збитими яйцями і молоком, поставити ємність в духовку і запікати десерт до легкої золотистої скоринки протягом сорока хвилин при 180 градусах.