Поживне і смачне блюдо для ситного обіду.
Інгредієнти
М’якоть свинини – 500 гр | |
Картопля – 500 гр | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт | |
Горошок зелений – 1/2 банки | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Зелень кропу – 5-10 гр | |
Рослинна олія – 4 ст ложки | |
Томатна паста – 1 ст. ложка |
Смачне рагу з м’яса і овочів прикрасить будь-який стіл. Не вимагає великих витрат часу і не втрачає своїх смакових якостей при зберіганні в холодильнику. Рецепт цього рагу нескладний, але вдалий, і жодного разу мене не підводив. Продукти прості, доступні. За допомогою ж спецій і невеликих змін в рецептурі, можна додати страві пікантності і своєрідність.
Покроковий рецепт
Приготуємо необхідні інгредієнти. Свинину я намагаюся вибирати нежирну, ниркову частину або антрекот. Бажано, щоб було поменше плівок і жив, тоді рагу готується досить швидко.
Свинину ріжемо невеликими шматочками. Картоплю чистимо і ріжемо великими кубиками( майже такого ж розміру, як і м’ясо).
Моркву нарізаємо крупно, півкільцями. Цибулю ріжемо також півкільцями.
Обсмажуємо Свинину на крапельці рослинного масла до золотистої скоринки.
Моркву з цибулею пасеруємо на рослинній олії. Картопля обсмажуємо до рум’яного кольору на рослинній олії.
З’єднуємо всі обсмажені інгредієнти в сотейнику. Додаємо сіль, перець, спеції за смаком(я додала прованські трави), столову ложку томатної пасти і доливаємо склянкою гарячої водички. Тушкуємо рагу на повільному вогні до готовності картоплі. Коли картопля майже готовий, додаємо зелений горошок і зелень. Якщо хочете надати якісь відтінки смаку, можна додавати різні суміші трав, каперси або часник, страва буде зовсім іншим. Рагу можна подавати зі сметаною, соліннями або часниковими грінками.