Рагу зі свинини з картоплею і зеленим горошком

Рагу зі свинини з картоплею і зеленим горошком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Поживне і смачне блюдо для ситного обіду.

Інгредієнти

М’якоть свинини – 500 гр
Картопля – 500 гр
Морква – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт
Горошок зелений – 1/2 банки
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
Спеції – за смаком
Зелень кропу – 5-10 гр
Рослинна олія – 4 ст ложки
Томатна паста – 1 ст. ложка

Як приготувати Рагу зі свинини з картоплею і зеленим горошком

Смачне рагу з м’яса і овочів прикрасить будь-який стіл. Не вимагає великих витрат часу і не втрачає своїх смакових якостей при зберіганні в холодильнику. Рецепт цього рагу нескладний, але вдалий, і жодного разу мене не підводив. Продукти прості, доступні. За допомогою ж спецій і невеликих змін в рецептурі, можна додати страві пікантності і своєрідність.

Покроковий рецепт

Приготуємо необхідні інгредієнти. Свинину я намагаюся вибирати нежирну, ниркову частину або антрекот. Бажано, щоб було поменше плівок і жив, тоді рагу готується досить швидко.


Свинину ріжемо невеликими шматочками. Картоплю чистимо і ріжемо великими кубиками( майже такого ж розміру, як і м’ясо).


Моркву нарізаємо крупно, півкільцями. Цибулю ріжемо також півкільцями.

Обсмажуємо Свинину на крапельці рослинного масла до золотистої скоринки.


Моркву з цибулею пасеруємо на рослинній олії. Картопля обсмажуємо до рум’яного кольору на рослинній олії.


З’єднуємо всі обсмажені інгредієнти в сотейнику. Додаємо сіль, перець, спеції за смаком(я додала прованські трави), столову ложку томатної пасти і доливаємо склянкою гарячої водички. Тушкуємо рагу на повільному вогні до готовності картоплі. Коли картопля майже готовий, додаємо зелений горошок і зелень. Якщо хочете надати якісь відтінки смаку, можна додавати різні суміші трав, каперси або часник, страва буде зовсім іншим. Рагу можна подавати зі сметаною, соліннями або часниковими грінками.