Піца – одне з найпопулярніших страв італійської кухні. Для сучасної молоді, піца – невід’ємна частина в повсякденному раціоні. На полицях супермаркетів без праці можна купити піцу з різними наповнювачами. Зробивши замовлення по телефоні. У лічені хвилини рознощик піци доставить вам ароматну, смачну, соковиту піцу. Чи варто витрачати гроші і купувати готову піцу? Можна приготувати піцу в домашніх умовах? Чи вважається домашня піца корисною? Скільки часу займає приготування тіста? Подібного роду питання неодмінно промайнуть у підсвідомості початківців кулінарів. У даній статті ми поговоримо про процес приготування домашньої корисної піці, рецептурою ідеального тесту.
Інгредієнти
борошно – 400 г | |
молоко – 250 мл | |
дріжджі сухі – 1 ч. л. | |
цукровий пісок – 1 ст. л. | |
сіль – 1 ч. л. | |
масло рослинне – 1 ст. л. | |
Сир твердий (Голландський) – 400 г | |
кетчуп для основи – 200 мл | |
ковбаса варена – 300 г | |
помідор – 1 шт. | |
перець болгарський – 1 шт. | |
майонез (домашній) – 30 г | |
зелень – за смаком |
Трохи про піцу…
Найпоширеніша піца – з гострими ковбасками, в основному в ресторанних меню називається «Піца з пепероні». В Італії налічується понад 40 тис. піцерій і близько 10000 закладів фаст фуд. В нашій країні, нікого не здивувати різноманітністю рецептів та різноманітністю піци. За статистикою, в Росії найбільш популярна піца «Маргарита». Простота і неповторність цієї піци зашкалює. Але що заважає заощадити гроші і приготувати улюблену страву вдома? Немає нічого простіше і приємніше, ніж творчий процес на улюбленої кухні.
Переваги приготування піци будинку;
1. Економія;
2. Смакові якості;
3. Можливість додати інгредієнти за смаком;
4. Замінити шкідливі складові, на натуральні, домашні, корисні;
5. Час.
Здавалося б, немає нічого простіше, ніж замовити по телефону улюблену піцу і насолоджуватися моментом. Піца, яку ми приготуємо сьогодні, не тільки божественні, але і проста в приготуванні. Існує сотні різних варіантів піци. На основі цього рецепту і базових технологій, без праці можна приготувати такі види:
– Піца «Маргарита»;
– Піца «Гавайська»;
– Піца по-неаполітанськи;
– Піца «Сицилійська»;
– Піца «Чотири сезони», і багато інших.
Найголовніші складові будь-якої піци це:
– твердий сир;
– томати;
– основа для піци;
– зелень.
Якщо гості на порозі, а в холодильнику немає нічого вартого уваги, цей рецепт саме для вас. Завдяки рецептом тіста, тепер я можу не тільки готувати чудову піцу на тонкій основі, а також пиріжки, коржики, лаваш і багато іншого. На приготування тіста йде рівно 10 хвилин. Що стосується начинки – політ вашої фантазії! Я прихильниця шкідливих продуктів, з цього, в моєму арсеналі, тільки натуральні продукти. Якщо мова йде про ковбасу, то я віддаю перевагу домашнім ковбас вищого сорту.
Приступаємо до приготування. Викладемо продукти, що б все було в полі зору, для зручності.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні продукти. Приступаємо до приготування чарівного тесту.
У склянці розігріваємо молоко. Додаємо сіль, цукор, дріжджі. Ретельно розмішуємо до повного розчинення.
Виливаємо суміш у глибоку миску. Додаємо борошно порціями. Розмішуємо віночком. За бажанням можна додати яйце.
Після того, як консистенція стала густою, додаємо рослинне масло. Перемішуємо ложкою.
Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо 7-10 хвилин. Тісто виходить еластичним, до рук не липне. Працювати з таким тестом суцільне задоволення.
Відставляємо тісто в сторону, накриваємо рушником. Даємо відпочити 10-15 хвилин. Використовувати тісто можна відразу, якщо у вас немає часу в запасі. Це ніяк не вплине на підсумковий результат.
Нарізаємо дрібними кубиками ковбасу, перець кільцями, помідор півкільцями. Ковбасу я часто змінюю курячою грудкою. Але сьогодні готуємо з ковбасою.Натираємо сир на крупній тертці.
Розділимо тісто на 2 частини. Одну сховаємо в холодильник. Нам знадобитися сьогодні тільки 1 частина. Розкотимо тонкий пласт. Посипаємо борошном деко і обережно викладаємо нашу основу.
З допомогою виделки проколюємо тісто в декількох місцях, щоб воно не вздувалось, в процесі випікання.
Змастимо основу кетчупом або томатною пастою. Щедро посипаємо базиліком.Викладаємо томати, потім перець і ковбасу. Заправляємо майонезом. Посипаємо сиром і відправляємо рівно на 15 хвилин в добре розігріту духовку. Головне дістати піцу рівно через зазначений час.
Рум’яна, добре просмажена, апетитна піца готова. Bon Appétit! Харчуйтеся смачно і правильно!