Рекомендуємо вам спробувати представлений рецепт – Хек з різними овочами, смажена на сковороді вок з різними соусами
Інгредієнти
риба хек (філе) – 350 грам | |
кунжутне масло – 2-3 ст. ложки | |
часник – 3 зубчики нарізаний | |
червоний, зелений, жовтий перець – по 1 шт. кожного нарізаний на бажані форми | |
морква – 150 г нарізана | |
кукурудза (міні) – 100 г | |
цибулина – 1 червона нарізана часточками | |
бульйону або води – 150 мл | |
кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка | |
вода – 3 столові ложки для розведення крохмалю | |
Для соусу: | |
устричний соус – 1 столова ложка | |
соєвий соус – 1 столова ложка | |
білий перець (порошок) – 1/2 чайної ложки |
Готувати страви на сковороді вок не тільки приємно, але і корисно. Рибні страви з овочами рекомендують вводити в раціон як мінімум один раз в тиждень.
Покроковий рецепт
1. Хек наріжте невеликими кубиками або смужками. Приправте спеціями і відправте смажитися на сковороду.
2. Часник почистіть, дрібно порубаєте. Закиньте все до риби, продовжуючи смажити.
3. Овочі, які необхідно, очистіть і наріжте. Додайте до риби, смажте 2 хвилини. Додайте прянощі та соуси. Потім додайте 150 мл бульйону або води і тушкуйте ще 20 хвилин під закритою кришкою.
4. Змішайте в стакані 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю з 3 столовими ложками води. Додайте в сковороду до овочів і риби, щоб загущатися соус.
5. Доведіть до кипіння, потім вимкніть вогонь. Перед подачею прикрасьте блюдо листям коріандру.
* Подавати таку страву потрібно з рисом. Приємного апетиту!