Риба тушкована в сметані

Риба тушкована в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо використовуємо свежепойманную рибку, то в першу чергу беремося за очищення карася. Потрошимо рибні особини, видаляємо луску. Оскільки карась у нас невеликий (вагою приблизно 100-150 гр), то голову не зрізаємо. Перекладаємо очищеного карася в глибоку тарілку для подальших кулінарних процедур.

Тепер підготовлену рибку приправимо спеціями. Солимо карася за смаком і присмачую спеціальної приправою для рибних страв. Якщо така приправа на момент готування страви відсутня, то можна використовувати суміш мелених перців, наприклад, або іншу улюблену приправу. Добре перемішуємо рибку, щоб кожен карасик був у спеціях всередині і зовні. Також паралельно ставимо сковороду на плиту, вливаємо олію і добре підігріваємо його.

В іншу тарілку поменше насипаємо борошно, в якій будемо обвалювати карасів. По черзі обвалюємо кожну рибку в борошні з двох сторін.

Відправляємо рибку на сковороду для піджарки. З кожної сторони смажимо карася до утворення легкої рум’яної скоринки.

Поки карасі підсмажуються, розведемо сметану з водою. Перекладаємо В миску сметану, вливаємо кип’ячену воду і перемішуємо інгредієнти віночком до отримання однорідної суміші. Цю суміш вливаємо на сковороду.

Зверху присипаємо приправу – орегано (приправа сушена). Це кулінарний крок – за бажанням. Тушкуємо карася в сметані на малому вогні хвилин 10-13.

Смачний тушкований в сметані карасик готовий! Приємного вам апетиту!