Рибний суп з сирними галушками – корисно і дуже смачно!
Інгредієнти
Червона риба – 300 г (сьомга або інша) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком | |
Петрушка – невеликий пучок | |
Для тіста: | |
Сир твердий – 50 г | |
Сухарі – 2 столові ложки з гіркою | |
Яйця курячі – 1 куряче (маленьке) | |
Борошно – 2 – 3 столові ложки | |
Сіль – щіпка |
Я вже готувала суп з галушками, але тут прийшла ідея приготувати сирні галушки. Як раз і твердий сир виявився в холодильнику. Це з серії «смачно і просто». Рецепт галушок для супу зовсім не складний. Просто змішуєте тертий сир, панірувальні сухарі і яєчко, додаєте до потрібної консистенції тіста борошна і все готово! Залишилося їх зварити в рибному бульйоні. Як приготувати галушки ви можете подивитися покроково нижче. Сподіваюся, суп сподобається не тільки вам, але і вашим діткам.
Покроковий рецепт
Рибу очистити від кісточок, зняти шкіру, нарізати великими шматочками. Закип’ятити злегка підсолену воду. Закинути шматочки риби у воду, варити 15 хвилин.
На розпеченому рослинному маслі обсмажити до прозорості дрібно порізану цибулю. Потім закинути морква, так само дрібно порізану. Смажити все до золотистого кольору моркви, зняти з вогню, відкласти в сторону.
Приготувати сирне тісто для галушок.
Сир твердих сортів (я взяла пошехонський) натерти на дрібній тертці. Змішати в глибокій тарілці тертий сир, 2 столові ложки панірувальних сухарів, 1 куряче яєчко. (За бажанням, тісто можна трохи посолити, але я не солила, так як сир і так солоний). Все перемішати.
Додати 2 столові ложки борошна (якщо потрібно ще додайте, все залежить від розміру яйця). А взагалі, краще додавати її частинами, щоб не пропустити необхідну консистенцію. Перемішати. Повинно вийти липке не круте тісто.
Дошку змастити рослинним маслом. Розкласти на дошці тісто, сформувавши з нього корж.
Потім сирне тісто порізати на смужки. Дошку розмістити прямо над каструлею з киплячим супом, і ножем, відокремлюючи тісто від дошки, кидати галушки в киплячу воду. Щоб тісто не прилипало до ножа, можна його (ніж) періодично вмочати в гарячу воду з супом.
Закинути в суп смажену цибулю і моркву. Варити суп з галушками 10 хвилин або до готовності галушок. В кінці приготування суп по смаку досолити, за бажанням поперчити. Вимкнути вогонь і закинути подрібнену петрушку. Дати супу настоятися 15 хвилин.
Рибний суп з сьомги з сирними галушками готовий. Розлити по тарілках і подавати до столу. Такий суп можна подавати з нежирної сметаною. Приємного апетиту!