Вершковий суп з червоною рибою – це обід справжнього аристократа.
Інгредієнти
Картопля – 500 гр. | |
Морква – 200 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Вершки – 500 мл 10% або 20 % | |
Сьомга – 150 гр. | |
Рослинне масло – для смаження | |
Сіль – за смаком | |
Свіжа зедень – за смаком | |
Вода – 1 л | |
Перець – за смаком |
Яке поєднання ніжних вершків і соковитою і жирною червоною риби з овочами і свіжою зеленню! Готову страву самодостатньо і не вимагає особливого підходу і збірки спецій, можна обійтися і без них зовсім. Ви будете здивовані: такий непростий суп, а як просто готуватися. Влаштуйте для себе свято – спробуйте приготувати рибний суп по цьому рецепту, і Ваші смакові рецептори буде зводити від задоволення.
Покроковий рецепт
Спершу Вам потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти: 500 мл вершків, 150 гр. сьомги, 500 гр. картоплі, 200 гр. моркви, 1 велику цибулину, 1 великий томат. Професіоналам кулінарії варіювати кількість інгредієнтів і складові дозволяється. Можна, наприклад взяти більше томатів, менше картоплі, більше або менше цибулі з морквою, звичайно ж більше риби (для тих, хто любить пожирней). А для прівередой можна і цибулю виключити. Унікальна рецептура кожного залежить від його смакових уподобань.
Після того, як всі інгредієнти на столі пора приступати до безпосередньої готуванні. Для початку цибулину очистити, помити і нарізати на кубики. Дно каструлі об’ємом не менше трьох літрів змастити рослинним маслом для смаження, щоб вистачило. Викласти туди нарізану цибулю і обсмажити до прозорості хвилин 5.
Тим часом моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці (можна нарізати тоненькими смужками). Додати до цибулі і обсмажити ще хвилин 5.
З томату зняти шкірку (для легкості звершення даної процедури на кілька секунд його можна обдати окропом). Нарізати на кубики і додати до цибулі і моркви. Можна обсмажити 1 хвилину. У каструлю з зажаркою влити 1-1,25 л води.
Почистити, помити і нарізати кубиками картоплю, якщо картопля молода, його можна не чистити, а лише помити і використовувати в приготуванні прямо з шкіркою. Додати в каструлю, посолити, можна додати перець. Довести до кипіння. А тієї часом червону рибу нарізати на невеликі шматочки.
Влити вершки до вмісту каструлі. Додати червону рибу. Досолити, якщо треба, за смаком. Варити до готовності ще хвилин 15-20. По завершенню приготування в суп можна додати подрібненою зеленню. Накрити кришкою і дати постояти 2 хвилини. Пам’ятайте, що не можна готувати суп на великому вогні, його краще зменшити до середнього або зовсім до малого.
Чудовий на вигляд і на смак рибно-вершковий суп з сьомгою готовий (за бажанням спробуйте приготувати такий суп з лососем або горбушею). Можна подавати. Приємного апетиту!