Кожна господиня має свій варіант відомого бісквітного торта, але наведений нижче рецепт мало кому відомий, і напевно вразить своїм надзвичайним желеподібний виглядом, пікантним смаком.
Інгредієнти
Для бісквіта: | |
Борошно – 160 грам | |
Яйця – 4 штуки | |
Цукор – 230 грам | |
Розпушувач – 6 грам | |
Сіль – на кінчику ножа | |
Ванільний цукор – 8 грам | |
Желейний крем: | |
Сметана або натуральний йогурт – 1 кілограм | |
Цукор – 300 грам | |
Ванільний цукор – 15 грам | |
Желатин – 30 грам | |
Вода – 150 мілілітрів | |
Ягоди і фрукти – близько 500 грам приблизно за смаком |
Кожна господиня має свій варіант відомого бісквітного торта, але наведений нижче рецепт мало кому відомий, і напевно вразить своїм надзвичайним желеподібний виглядом, пікантним смаком.
Покроковий рецепт
Приготування торта слід почати з випікання бісквітного коржа. У чашку вбиваємо яйця, додавши сіль на кінчику ножа, міксером збиваємо яєчну суміш.
Потужність міксера повинна бути на максимумі. Під час збивання по трохи вносимо цукрову суміш із звичайного і ванільного цукру.
Наше завдання отримання твердої, стійкої суміші білого кольору. Окремо в борошно вмішуємо розпушувач, всі просіваємо, щоб збагатити борошно киснем. У збиту яєчну масу акуратно вносимо борошняну суміш, безперервно помішуючи всі колотівкою, або ложкою, поки не вийде одноманітна консистенція.
Вистилаємо пергаментним папером деко або дно сковорідки, виливаємо тісто і ставимо деко з бісквітом в попередньо розігріту до 190 градусів духовку.
Випікати близько 20 хвилин, потім дістати з духовки і дерев’яною шпажкою перевірити самі товсті місця коржа на готовність.
Повністю остиглий бісквіт звільняємо від форми, паперу, нарізаємо соломкою шириною близько 2 – 2,5 сантиметрів, після ріжемо впоперек, щоб сталося бісквітні квадратики.
Ягоди і фрукти гарненько промиваємо, при необхідності ріжемо на невеликі часточки. У невелику каструлю вливаємо воду, розмочуємо до набухання желатин. Після, ставимо на маленький вогонь або водяну баню і, помішуючи, повністю розчиняємо желатин. Кип’ятити воду не можна ні в якому разі!
Сметану змішуємо з ванільним і звичайним цукром, збиваємо міксером або взбивалкой поки цукор не розчиниться.Додаємо до збитої сметани остиглий желатин, все перемішуємо.
Починаємо збірку фруктово-ягідного річного торта. Форму, нею може бути сферична чаша, устеляємо харчовою плівкою. Викладаємо в хаотичному порядку ягоди/ фрукти. У крем вмочаємо квадратики випеченого бісквіта, кладемо їх у форму. І так, шар за шаром, збираємо торт після складання поливаємо все залишилися кремом.
Зібраний торт, придавлюється тарілкою з вантажем зверху, ставиться в холодильник на ніч. Потім сметанний торт виймають з форми на велике блюдо, прикрашають ягодами і фруктами.