Інгредієнти
Креветки – 300-500 г | |
Рис – 700 г | |
Морква – 4 шт. | |
Зелень – 50-100г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Гриби – 200 г печериць | |
Лечо – 200г замороженої овочевої суміші | |
Оливкова олія – для смаження |
Всі складові можуть змінюватись. Мені здається, головне в цьому рецепті покласти моркву, вона надає насолоду. Соєвий соус, як ні що інше поєднується з креветками. Зелень прикрашає і теж дає смак. Додайте будь-які овочі для додання кольору і смаку страви. З усього я солила тільки рис, так як соєвий соус дає досить солі. З часу страва готується зразкове 35 хвилин. Перші 20-25 хвилин вариться рис, креветки, обсмажується цибуля, овочі тушатся. Решта 10 хвилин все тушкується разом.
Покроковий рецепт
Поставити каструлю з водою на вогонь. Відварити креветки, злити, остудити під холодною водою і почистити. На сковороді (сотейнику) на оливковій олії обсмажити дрібно порубаний лук.
Додати до цибулі порізані гриби. Поставити гаситься під кришкою.
Через 5 хвилин закинути овочі (я брала заморожену суміш лечо, можна будь-яку іншу за вибором)
У підсоленій воді поставити вариться рис, або зробити це заздалегідь (не дайте йому перетравиться, щоб він був розсипчастий). Я готую рис у кашеварке.
Очищену моркву (4шт) натерти на крупній тертці і покласти в сотейник, обсмажити до золотистого кольору.
У сотейник додати креветки. (Якщо хочете, щоб креветки були підсмажені, закиньте їх на самому початку разом з цибулею). Порізати дрібно зелень (кріп, петрушку) і засипати туди ж.
Висипати рис в сотейник. Додати соєвий соус, перемішати.Тушкуйте все 10-15 хвилин на слабкому вогні, щоб все промокло. І подавайте до столу!
Приємного апетиту!