Рисова каша з гарбузом на молоці

Рисова каша з гарбузом на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати все необхідне для приготування.

Очистити гарбуз від шкірки, насіння і м’якою серцевини.

Нарізати гарбуз кубиками.

Скласти в каструлю, залити водою. Накрити кришкою і довести до кипіння. Варити 10-15 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою.


Акуратно злити воду, дати трохи охолонути. Потовкти гарбуз в пюре.

Підготувати рис. Для цього промити його під проточною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Коли рис буде погано промитий – каша не буде розсипчастою.


Додати гарбузове пюре склянку молока, цукор, сіль, рис. Поставити і постійно помішуючи варити на середньому вогні 15 хвилин.


Натерти моркву на дрібній тертці. Додати в каструлю, ретельно перемішати.

Поставити каструлю на маленький вогонь, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Пробуйте рис, якщо він готовий – знімайте.

Викласти на тарілку і подавати з шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!