Підготувати все необхідне для приготування.
Очистити гарбуз від шкірки, насіння і м’якою серцевини.
Нарізати гарбуз кубиками.
Скласти в каструлю, залити водою. Накрити кришкою і довести до кипіння. Варити 10-15 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою.
Акуратно злити воду, дати трохи охолонути. Потовкти гарбуз в пюре.
Підготувати рис. Для цього промити його під проточною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою. Коли рис буде погано промитий – каша не буде розсипчастою.
Додати гарбузове пюре склянку молока, цукор, сіль, рис. Поставити і постійно помішуючи варити на середньому вогні 15 хвилин.
Натерти моркву на дрібній тертці. Додати в каструлю, ретельно перемішати.
Поставити каструлю на маленький вогонь, накрити кришкою і залишити на 15-20 хвилин. Пробуйте рис, якщо він готовий – знімайте.
Викласти на тарілку і подавати з шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!