Різдвяна піца з салямі і перцем

Різдвяна піца з салямі і перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігрійте духовку до 220 º С градусів. Розгорніть тісто для піци і сформуйте його у вигляді кульки (у мене тісто готове). Залиште тісто на 5 хвилин, а потім розкачайте його у велике коло.

Наріжте сир смужками, щоб вийшли сирні брусочки. По краях тесту розкладіть сирні палички. Загорніть краї так, щоб сир виявився всередині тіста. У нашої піци повинні вийде сирні бортики. Краї тіста злегка притисніть, щоб при запіканні сир не витік.

За допомогою якої-небудь маленької тарілочки або склянки гострим ножем виріжте середину тіста. Рештою тестом можна заповнити будь-які тонкі місця у піци.
Розподіліть соус ан тесті, а потім посипте тертим сиром.

Додайте шпинат або рукколу і нарізаний кубиками червоний і зелений перець. Посипати трохи сиром моцарелла, а потім додати скибочки салямі.

Випікайте різдвяну піцу 25-30 хвилин або поки сир не розплавиться і не почне пузиритися. Поки піца випікається, наріжте шматочки залишився червоного болгарського перцю великими смужками і розташуйте їх у формі бантика.

Прикрасьте піцу свіжою зеленню і сиром пармезан. На маківці «вінка» розкладіть бантик з перцю.

Подавайте різдвяну піцу з бальзамічним оцтом, соусом ранчо і додатковим соусом для піци (вибір за бажанням).