Різдвяні кекси

Різдвяні кекси – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку приготуємо тісто. Дістаємо апельсини. Чистимо і ділимо їх на часточки. Нарізаємо часточки на невеликі шматочки. Беремо глибоку миску. У неї викладаємо розм’якшене в мікрохвильовці масло. Насипаємо 150 грам цукрового піску. Розтираємо. Розбиваємо 3 яйця. Туди ж додаємо нарізані апельсини. Перемішуємо і просіваємо борошно пшеничне. Додаємо розпушувач. Робимо заміс. Виходить тісто!

Далі переходимо до випічки кексів!
Дістаємо формочки. У них викладаємо тісто. Ставимо формочки в духовку. Готуються кекси в розігрітій духовці, температура якої 180 градусів, приблизно 25 хвилин.

Поки готуються кекси, приготуємо крем!
Беремо каструльку. У неї насипаємо залишився цукровий пісок і додаємо чарочку води. Ставимо на плиту і варимо на помірному вогні приблизно також, як і кекс 25 хвилин. Виходить сироп. У невеликій мисочці відділити білки 2 яєць від жовтків. Нам знадобляться білки. Беремо міксерну форму і відправляємо їх туди. Збиваємо міксером в піну. І в процесі збивання тонкою цівкою вливаємо сироп з каструльки. Збиваємо 10 хвилин і після додаємо лимонну кислоту. В такому стані продовжуємо збивати 5 хвилин. Підсумок – крем готовий!

Тепер готові кекси, і ми прикрашаємо їх кремом і подаємо на стіл. Різдвяні кекси готові!