Вірменський лаваш використовують, в основному, загортаючи овочі з солоним сиром і зеленню. Сьогодні ми приготуємо роли з лаваша, тільки гострі, з ковбаскою, до пива.
Інгредієнти
Лаваш – 1 лист | |
Болгарський перець різних кольорів – по 1/2 шт | |
Цибуля – 1/2 головки | |
Рослинне масло – 1 ст. ложка | |
Петрушка – 3 гілочки, цілі петрушка не ріжеться | |
Хумус – 4 ст. ложки | |
Солоний сир – жменя | |
Копчений сир – жменя | |
Ковбаса салямі – 100 гр | |
Листя салату латук – кілька, на смак можна іншу зелень |
Найчастіше до пінному напою купуються чіпси, сушена рибка або сухарики. Мало хто знає, що приготувати соковиту і в той же час шалено смачну закуску можна не покидаючи меж улюбленого будинку.
Вірменський лаваш використовують, в основному, загортаючи овочі з солоним сиром і зеленню. Сьогодні ми приготуємо роли з лаваша, тільки гострі, з ковбаскою, до пива.
Покроковий рецепт
Головку цибулі чистимо, розрізаємо на чверті, відокремлюємо шари цибулі. Болгарський перець (бажано різних кольорів) чиститься і нарізати півкільцями. Овочі обсмажуються на олії.
Розгорнутий лаваш змащують тонким шаром хумусом, викладаються обсмажені раніше овочі. На цьому етапі можна додати гострої приправи (за бажанням і смаком.
Ковбаска нарізають тонкою соломкою і рівномірно викласти на овочі.
Викладаються сири і зелень (із зелені петрушки і листя салату). Це наступний шар страви.
Лаваш туго згорнути в рулет і нарізати на шматочки. Викладається на велике плоске блюдо.
І останній етап… Зверху роли з лаваша посипаються кайенским перцем або іншими прянощами на ваш смак. Приємного апетиту і гарного дня.