З’єднуємо в одне ціле всього лише 3 головних інгредієнти і додаємо по дрібці деталей. Скачуємо в кульки. Легше легкого!
Інгредієнти
Яйця – 3 шт. | |
Цукор – 1 ст. | |
Житнє борошно – 3,5 ст. | |
Розпушувач – 0,5 ч. л. | |
Кориця – 1 ст. л. | |
Волоські горіхи ( нечищене) – 2 ст. л. | |
Жир – 10 г |
Житнє борошно не частий гість на столі. А даремно. Від неї стільки користі! До того ж вона урізноманітнює ваші смакові відчуття і, в поєднанні з корицею, подарує вашому будинку тепло і затишок.
Покроковий рецепт
У ємність середнього розміру розбиваємо три яйця.
Висипаємо в неї ще склянку цукру. Виделкою інтенсивно збиваємо.
Тепер потрібно щедро додати меленої кориці. Не менше 1 ст. л.
Засипаємо 0,5 ч. л. розпушувача. І знову змішуємо всі інгредієнти.
Настав час волоських горіхів. Їх потрібно було попередньо очистити від шкаралупи, а потім подрібнити на великі шматочки. Не варто дуже старатися. Якщо горішки будуть сильно дрібними, вони додадуть аромат і особливий присмак, але “на зубок” потрапляти не будуть. А це сильно змінить смак пряників. Втім, кому як подобається… Можна взагалі замінити волоський горіх на будь-який інший.
В кінці додаємо житнє обдирне борошно (3,5 ст.). Надаємо дуже густу консистенцію. Злегка замішуємо тісто.
Катаємо з нього кульки. Повинні бути не дуже дрібні, а то пряники вийдуть сухуватими. Викладаємо на намазаний свинячим жиром деко (вважаю жир ідеальним для таких випадків, але можна взяти і будь-яке масло).
Потримати в духовці близько 15 хвилин при 180°С. Остудити. За бажанням присипати пудрою або какао.
Якщо встигнете заварити солодкий чорний чай з м’ятою, до того як вони зникнуть з вашої тарілки, то він ідеально до них підійде.