Цей салат готується з шпрот – варіант простий, але не без родзинки. Хоч на готування і йдуть лічені хвилини, але результат приємно дивує.
Потрібно:
– банка шпротів;
– шість яєць;
– пачка житніх сухарів;
– кілька зубчиків часнику;
– зелений горошок, кукурудза;
– масло (краще використовувати оливкову);
– кріп, перець з сіллю.
Приготування:
1. Кріп промивають, шаткують дрібніші. Яйця відварюють заздалегідь, очищають, далі рубають кубиками. Часник очищають, подрібнюють.
2. Шпроти ріжуть шматочками. До них додають часник, яйця, сухарі, трохи консервованого горошку.
3. Перчать і солять на розсуд (зазвичай шпроти самі по собі вже солоні). В якості заправки використовують оливкову олію і трохи масла з баночки від шпрот.
Салат подають в красиве ємності, прикрасивши кропом і консервованою кукурудзою. Наполягати не потрібно, інакше сухарики розмокнуть.