Салат Гніздо глухаря

Салат Гніздо глухаря – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Витье гнізда в житті глухаря займає головне місце,адже глухарі ведуть осілий спосіб життя, виведення потомства важлива частина їх існування. Це факт. Тому салат для всієї родини і носить таку назву.

Інгредієнти

Куряче філе – 500 гр
Яйця курячі – 3 шт
Яйця перепелині – 3 шт
Огірки свіжі – 300 гр
Картопля – 300 гр
Майонез – 200 гр
Сир твердих сортів – 100 гр
Цибуля ріпчаста – 100 гр
Цибулю зелений – 50 гр
Зелень кропу – 50 гр
Зелень кінзи – 20 гр
Олія соняшникова – 100 гр
Сіль – 15 гр
Перець чорний запашний – 15 гр

Як приготувати Салат “Гніздо глухаря”

Святковий салат прикрасить будь-який святковий стіл. А якщо він приготовлений з простих смачних продуктів, він стане улюбленою стравою сім’ї. Ну а якщо салат люблять в сім’ї і діти теж, то це блюдо можна вважати універсальним. “Гніздо перепілки” збігається зі смаками та уподобаннями всієї родини відразу. Він ошатний, яскравий, для його приготування потрібні зовсім прості продукти, і ще, його полюбить вся сім’я. До того ж у приготуванні салат можна задіяти дітей, адже вони з задоволенням влаштують “гніздо” для пташок. Ну, і нарешті, за бажанням можна змінити кількість інгредієнтів – додати по своєму смаку будь-які інші. Пропонуємо вам приготувати салат, основу якого становитиме куряче філе, огірок і яйця, а смажена картопля доповнить салат, а разом із зеленню салат прикрасить і зробить свято особливим.

Покроковий рецепт

В саму першу чергу приготуємо основу для салату – курку. Промиємо тушку курки, або грудки під проточною водою, відварюємо м’ясо до готовності, сіль не додаємо, щоб м’ясо вийшло більш пружним. Одночасно з куркою відварюємо яйця, по готовності заливаємо їх холодною водою.

Картопля промиємо в проточній воді, очистимо від шкірки, нашинкуем тонко або на тертці, або на овощерезке. Нашатковану картопля викладемо на серветку для просушування. Після того, як картопля просохне, обсмажимо його на сильно розігрітій сковороді, періодично вспушиваем картоплю виделкою, щоб вона не злипнувся. Після обжарювання знову просушити картоплю на серветці, щоб скло зайве масло.

Сир натремо на крупній тертці.

Натертий сир кладемо в окрему чашку і накриємо кришкою або блюдцем, щоб не сох.

У курячої тушки акуратно виріжемо грудку, яйця очистимо від шкаралупи. Філе наріжемо на невеликі шматочки, також зробимо з курячими яйцями. Перепелині яйця разрежем на половинки.

Лук очистимо від лушпиння, тонко наріжемо на четвертинки. Цибулю по учиненню можна замаринувати, або залити окропом, щоб не було гіркоти.

Огірки промиємо під проточною водою, дрібно наріжемо на кубики.

Зелень ретельно промиємо під проточною водою, залишимо від крапель води і дрібно наріжемо.

Тепер приступимо до формування салату. У чашу для змішування продуктів викладемо м’ясо, цибулю, огірки, посолити і поперчити, перемішаємо, додамо майонез, знову перемішати. Зверху викладаємо тертий сир, зробимо невелике поглиблення в середині чаші, посипаємо зеленню, по колу чаші з салатом викладаємо картоплю, формуючи гніздо. Середину гнізда знову посипаємо зеленню і кладемо яйця. Салат подаємо на стіл. Приємного апетиту!