Цей салат готується з сухими грибами, але смак все одно виходить дуже насиченим. Сподобається любителям грибів і нових поєднань.
Потрібно:
– півкіло шинки;
– 5 сухих грибів (можна брати будь-які);
– 5 яєць;
– помідори свіжі, спеції, зелень.
Також потрібно чорна ікра, звичайно, витрачатися на неї з-за одного салату не варто, цілком зійде і імітація.
Приготування:
1. Яйця відварюють і витягують з них жовтки. Далі їх розтирають виделкою. Гриби відварюють до м’якості, обсмажують на розжареній олії разом з порізаною кубиками шинкою.
2. Шинку з грибами змішують з яєчним жовтком, ікрою, солять і перчать за смаком. Можна використовувати улюблені спеції.
3. Решта білки яєць наповнюють отриманою начинкою. Капелюшки роблять з помідорів. На капелюшки можна приліпити трохи жовтка, щоб вийшли плями – грибочки будуть нагадувати мухомори, тільки їстівні.
Грибочки викладають на плоске блюдо для сервірування, між ними розсипають подрібнену зелень. Такі мухомори захочуть спробувати все.