Салат необов’язково повинен бути з одних овочів. Більш ситний варіант – поєднання грибів і сочевиці. Приготувати таку страву досить просто.
Інгредієнти
сочевиця – 250 г | |
гриби – близько 400 г | |
цибулю-шалот або дрібний цибулю, дрібно нарізаний – не багато | |
масло (потрібно рослинне) – 3 ч. л. | |
лимон – 1/2 від плоду | |
сіль – за смаком | |
чилі пластівці – 1/4 ч. л. або більше за смаком | |
часнику, дрібно нарізаний – 2 зубчики | |
листової петрушки грубо нарізані – 2 ст. л. | |
рукола/шпинат – 1/2 чашки |
Обсмажені до рум’яності гриби, карамельний цибулю з часником, ситна сочевиця є основою цього прекрасного осіннього салату.
Покроковий рецепт
1. Сочевицю відварюють без додавання солі, промивають під холодною водою і вже після цього солять.
2. Гриби ріжуть скибочками, досить крупно.. При смаженні гриби зменшуватися і, якщо ви хочете, щоб гриби в салаті відчувалися, дрібні екземпляри залиште цілими. Гриби обсмажують на рослинній олії (близько 2-3 хвилин).
3. Цибулю дрібно шаткують. Часник очищають і дрібненько нарізають або пропускають через чеснокодавку. Додають цибулю з часником до грибів, смажать ще 1-2 хвилинки.
4. Листя петрушки крупно ріжуть. Рукколу і/або шпинат промивають і обсушують на паперовому рушнику.
5. Все змішують в салатник разом, заправляють олією, додають перець чилі (за смаком та бажанням) і лимонний сік.
6. Подають відразу, поки салат теплий. Приємного апетиту!