Сподіваюся, вам сподобається мій вегетаріанський зелений салат із стручкової квасолі з шпинатом і зеленим горошком.
Інгредієнти
зелена стручкова квасоля – 250 г | |
зелений горошок (свіжий або заморожений) – 250 г | |
листя шпинату – 50 г | |
Для заправки: | |
червоний цибуля – 1/2 голівки дрібно нарізаного | |
гірчичних насіння – 1 чайна ложка | |
червоний перець чилі – 1 маленький або порошок за смаком | |
оливкової олії – 3 столові ложки | |
насіння нігелли (чорний кмин) – 1 чайна ложка | |
коріандр – за смаком | |
часник – 1 зубчик | |
терта цедра лимона – з 1 лимона | |
подрібненого естрагону – 2 столові ложки | |
велика морська сіль – за смаком |
Я думаю, що один з кращих рецептів це блюдо, приготоване з свіжих овочів. Якщо це приготувати вдома, виходить дуже просте блюдо. Але, я впевнена, якщо цей салат подадуть в ресторані, ви подумаєте – це божественно!
Покроковий рецепт
Наповнити середню каструлю з холодною водою і довести до кипіння. Воду злегка посолити і насипати в неї необхідну кількість зеленого горошку. Варити зелений горошок хвилини дві, потім відкинути його на друшляк, підсушити і остудити.
В іншій каструльці в подосоленой воді відварити молоду стручкову квасолю до готовності. Злити гарячу воду і залити квасолю крижаною водою, щоб остаточно зупинити процес готування. Відкинути на друшляк, дати стекти воді.
Цибулю почистити, дрібненько порізати. Змішати цибулю і всі інгредієнти для заправки: насіння гірчиці, порошок перцю чилі, оливкова олія, чорний кмин, подрібнений часник, коріандр, цедру лимона, подрібнений естрагону і сіль крупного помелу. Все це добре перемішати.
У глибокій мисці змішати стручкову квасоля, зелений горошок і листя шпинату, попередньо промиті і просушені.
Заправити зелений салат ароматною заправкою і подавати до столу. Приємного апетиту!