Гостренькі морквяна соломка – це один з найпопулярніших салатів. У магазині можна купити корейську моркву в оцтовому маринаді, але краще приготувати цю закуску самостійно і без оцту.
Інгредієнти
Морква – 400 гр. | |
Приправа для корейської моркви – 5-10 гр | |
Масло рослинне – 4 ст. л. | |
М’ясо будь – 150 гр. | |
Часник – за бажанням | |
Спеції – за смаком |
Корейська морквина готується дуже просто. Морква треться на спеціальній тертці і заправляється маслом і спеціями. Прянощі можна вибирати за смаком, або використовувати готову приправу для корейської моркви. Щоб салат був найбільш ситним, в нього додають смажене або варене м’ясо: свинину, яловичину або курку.
Покроковий рецепт
Моркву миємо, очищаємо і тремо на спеціальній тертці, щоб вийшла тонка і довга соломка.
Солимо, додаємо приправу для корейської моркви та інші спеції за бажанням. Можна додати часник, соєвий соус, мелений перець. Прибираємо моркву в бік.
М’ясо нарізаємо середніми брусочками. Обсмажуємо на рослинному маслі на середньому вогні.
Обсмажені шматочки м’яса разом з розпеченим маслом відправляємо до моркви, щоб вона гарненько зашипіла. Інтенсивно перемішуємо.
Прибираємо салат в холодильник на пару годин, а краще на ніч, тоді смак буде більш насиченим. При подачі на стіл викладаємо корейську моркву гіркою на тарілку.