Салат Обжорка

Салат Обжорка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситний салат з овочів і м’яса, приправлений майонезом.

Інгредієнти

Цибуля – 1 велика цибулина
Морква – 1 велика морква
Огірок солоний – 2 середніх
Свинина – 200 г м’якоті
Майонез – за смаком
Сіль – за смаком
Рослинне масло – 3 ст. л.
Лавровий лист – 1-2 аркуша
Перець горошком – 2-3 шт.

Як приготувати Салат “Обжорка”

У холодні осінні дні, а вже в зимові й поготів, вже не досить легких овочевих або фруктових страв. Ситна калорійна їжа не тільки насичує, але і допомагає зігрітися, відчути себе в теплі і домашній затишок. Салат “Обжорка” ідеально підійде в таких випадках. Не дивлячись на те, що страва подається як самостійний салат, його можна також використовувати як м’ясне додаток до картоплі або пісним овочів. Хороший він буде і з нежирними круп’яними гарнірами, наприклад, з гречей. Якщо ж ви все-таки вирішите залишити його салатом, то до нього відмінно підійде свіжовипечений хліб цільнозерновий борошна.

Покроковий рецепт

Чистимо цибулю і моркву. Дістаємо огірки з розсолу, щоб вони трохи обсохнули.

Ставимо варити м’ясо. М’ясо слід опускати в киплячу подсоленую воду, так воно залишиться більш соковитим. За 15 хвилин до кінця додаємо до м’яса лавровий лист і перець горошком. Цибулю ріжемо півкільцями. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви.

Цибулю і моркву обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Тут можливі варіанти. Можна обсмажити цибулю до золотистого кольору, тоді потрібно смажити невеликими порціями на середньому вогні, весь час помішуючи. Можна загасити цибулю в олії, це більш м’який варіант і на смак і для організму. Гасити можна відразу всю нарізку цибулі під кришкою на повільному вогні, помішуючи кожні 2-3 хвилини. Теж саме з морквою. Цибулю і моркву потрібно готувати окремо, щоб ці інгредієнти зберегли кожен свій смак і аромат.
Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою. Щоб соломка виходила тонший, варто розрізати огірок вздовж на пластини, а потім кожну пластину шаткувати смужками по-окремо.
М’ясо, зварене до готовності (приблизно 40 хвилин) виймаємо на тарілку, щоб воно охололо і обсохло.

М’ясо нарізаємо тонкими смужками упоперек волокон. М’ясо краще нарізати вже холодним, так воно не буде розвалюватися на шматки, і смужки вийдуть акуратними.

Змішуємо всі інгредієнти, солимо, заправляємо майонезом, перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!