Салат “Шуба” з брусничним соусом – неймовірне поєднання терпкості і солодощі – легко, смачно і вишукано!
Інгредієнти
Картопля – 7 шт. | |
Яйця – 4 шт. | |
Буряк – 1 велика | |
Морква – 2 середні | |
Оселедець – 1 середня | |
Зелень – 0,5 пучка | |
Сіль – за смаком | |
Майонез для заправки у мене був домашній | |
Брусничний соус – 2 ч. л. для подачі |
Рецепт салату “Шуба” є у кожної господині, адже це універсальне блюдо на Новорічний стіл.
Не скажу, що ми любителі цього салату, але залюбки можемо з’їсти з чоловіком).
В цьому році готували всі традиційно за рецептом, а ось подавали з брусничним соусом. Завдяки в’язкої консистенції і солодкувато-терпкого смаку – у “Шуби” виходить інший смак, незвичайний.
Покроковий рецепт
Салат “Шуба” готується досить швидко, а якщо є помічники – взагалі не помічаєш минулого часу. Моєму овочі і відварюємо до готовності.
Робимо їм холодний душ, щоб швидше очистилася шкірка і чистимо оселедець, ріжемо її на дрібні шматочки і викладаємо на тарілку.
Рубаємо зелений лук і зелень і накриваємо шаром зверху рибного.
На крупній тертці варену картоплю чистимо і укладаємо зверху зелені.
Перемазываем шаром майонезу (у мене домашній).
Чистимо яйця, поділяємо білки і жовтки, білки натираємо на дрібній тертці і викладаємо зверху майонезу.
Натираємо моркву і ще одним шаром зверху.
На великій тертці натираємо буряк на дрібній жовток. викладаємо в такій черговості: буряк і жовток.
Ставимо на холод (можна в холодильник) на годину, щоб салат просочився. Далі розрізаємо як монастирську хату)
Викладаємо на тарілку з брусничним соусом. Терпкий, в’яжучий соус привносить нотку родзинки в цей салат. Смакуємо, приємного апетиту!
Не бійтеся експериментувати!