Салат Оселедець під шубою в оригінальній подачі

Салат Оселедець під шубою в оригінальній подачі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Салат “Шуба” з брусничним соусом – неймовірне поєднання терпкості і солодощі – легко, смачно і вишукано!

Інгредієнти

Картопля – 7 шт.
Яйця – 4 шт.
Буряк – 1 велика
Морква – 2 середні
Оселедець – 1 середня
Зелень – 0,5 пучка
Сіль – за смаком
Майонез для заправки у мене був домашній
Брусничний соус – 2 ч. л. для подачі

Як приготувати Салат “Оселедець під шубою” в оригінальній подачі

Рецепт салату “Шуба” є у кожної господині, адже це універсальне блюдо на Новорічний стіл.
Не скажу, що ми любителі цього салату, але залюбки можемо з’їсти з чоловіком).

В цьому році готували всі традиційно за рецептом, а ось подавали з брусничним соусом. Завдяки в’язкої консистенції і солодкувато-терпкого смаку – у “Шуби” виходить інший смак, незвичайний.

Покроковий рецепт


Салат “Шуба” готується досить швидко, а якщо є помічники – взагалі не помічаєш минулого часу. Моєму овочі і відварюємо до готовності.
Робимо їм холодний душ, щоб швидше очистилася шкірка і чистимо оселедець, ріжемо її на дрібні шматочки і викладаємо на тарілку.

Рубаємо зелений лук і зелень і накриваємо шаром зверху рибного.
На крупній тертці варену картоплю чистимо і укладаємо зверху зелені.

Перемазываем шаром майонезу (у мене домашній).
Чистимо яйця, поділяємо білки і жовтки, білки натираємо на дрібній тертці і викладаємо зверху майонезу.


Натираємо моркву і ще одним шаром зверху.



На великій тертці натираємо буряк на дрібній жовток. викладаємо в такій черговості: буряк і жовток.


Ставимо на холод (можна в холодильник) на годину, щоб салат просочився. Далі розрізаємо як монастирську хату)
Викладаємо на тарілку з брусничним соусом. Терпкий, в’яжучий соус привносить нотку родзинки в цей салат. Смакуємо, приємного апетиту!
Не бійтеся експериментувати!