Один з найпопулярніших салатів на сьогоднішній день, який був придуманий випадково, відомим на той час кухарем Цезарем Кардіні
Інгредієнти
Листя салату – 500 г | |
Руколла – 200 г | |
Філе куряче – 300 г | |
Багет – 200 г | |
Сир Голландський твердий – 180 г | |
Оливкова масло – 180 г | |
Соєвий соус – 100 р | |
Помідори – 200 г | |
Часник – 1 головка | |
Гірчиця в зернах – 1 ст. л. | |
Яйця перепелині – 3 шт. | |
Яйце куряче – 1 шт. Жовток | |
Сік лимона – 2 ст. л. | |
Сіль – За смаком | |
Цукор – За смаком | |
Спеції – За смаком | |
Кунжут – 3 ст. л. |
Один з найпопулярніших салатів на сьогоднішній день, який був придуманий випадково, відомим на той час кухарем Цезарем Кардіні, американцем з італійськими коренями, у двадцятих роках двадцятого століття.
Сьогодні я порадую своїх близьких варіацією на тему Цезар, тому не буду використовувати стандартний набір продуктів які входять в класичний рецепт, а саме Ромен салат і сир Пармезан.
Покроковий рецепт
Салат готується просто і відносно швидко, його смак ніколи не набридає, завжди виглядає нарядно і апетитно. Для приготування використовую той вид зелених салатів, які є в наявності теж саме і з сиром.
Основні трудомісткі етапи підготовки це приготування сухариків, м’яса птиці і соусу.
На шість порції знадобиться: зелений листовий салат Батавія або Латук 500 г, Рукола 200г, філе куряче 300 г, батон або багет 200 г, сир Голландський твердий 180 г, олія оливкова 6 столових ложок для смаження, це приблизно 80 грам, часник 1 голівка, помідори 150-200 р.
Для соусу: Соєвий соус 100 г, олія оливкова 100 г, яйце куряче (жовток) 1 шт., гірчиця в зернах 1 їдальня ложка, сік половинки лимона, сіль, цукор. Спеції за смаком, я використовувала тільки суміш перців.
Для прикраси яйця перепелині.
Першим ділом приготуємо сухарики, їх звичайно можна і купити, але навіщо? Наші будуть набагато смачніше і корисніше. Обрізаю скоринки з батона і нарізаю його на смужки приблизно сантиметр шириною, а потім упоперек, виходять акуратні кубики. На розпечену сковороду додаю оливкову олію, кілька зубчиків часничку для додання маслу пікантного аромату. Висипаю нарізаний хліб, обсмажую до золотистого кольору і посипаю італійськими сушеними травами.
Поки сухарі смажилися, я поставила воду і відварила яйця перепелів протягом п’яти хвилин, почистила і нарізала їх тонкими пластинками.
Філе очищаю від плівок і сухожилля. Добре промиваю, обсушиваю, нарізаю навскоси на порційні шматочки, мариную в соусі і суміші різних перців близько 10 хвилин, сіль не використовую. Обсмажую на олії з двох сторін, по 7-10 хвилин на сильному вогні, до готовності, курочка повинна залишитися соковитим всередині, з красивою скоринкою, але не пережареної.
Зелень потрібно перебрати, добре промити від піску, акуратно викласти на рушник, дати стекти воді.
Помідори вимити і нарізати на частини.
Жовток, французьку гірчицю, соєвий соус, сік лимона і масло з додаванням суміші перців гарненько перемішуємо до однорідності і доводимо до смаку – при необхідності додаємо цукор і сіль. Заправка готова.
Тарілку для подачі я натираю половинкою часнику для запаху, акуратно выкладаю суміш салату з Руколою, зелена подушка не повинна осісти, поливаю достатньою кількістю соусом, потім додаю сухарики, готову філешку, помідори, яйце і натертий сир. В кінці можна посипати салат підсмаженою кунжутом. Заправляйте салат перед самою подачею.
Цезар добре поєднується з білими винами і стравами з м’яса, але може подаватися як самостійне блюдо.
Салат «мій» Цезар готовий, запрошуйте всіх до столу, яскравих вам моментів і приємного апетиту!