Дуже смачний салат, для приготування якого беруть слабосолону форель (бажано відразу у вигляді філе). Овочі додають страві користі, а пікантна заправка робить його більш корисним.
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Червона риба солена (сьомга або форель) – 100 г | |
Радичу – жменя | |
Огірок довгий 1 | |
Редис – 5 шт. | |
Коріандр – щіпка | |
М’ята – кілька листя | |
Оливкова олія – 2 ст. ложки | |
Чилі – за смаком | |
Сіль, перець – за смаком |
Легкий, але в той же час ситний салат з овочами і червоної слабосоленої рибою.
Покроковий рецепт
Покладіть картоплю в каструлю з холодною водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин або до готовності. Злийте воду, охолодіть овоч.
Рибне філе нарізають тонкими скибочками.
Варену картоплю очищають, нарізають шматочками, огірок, нарізають кубиками. Редис добре промивають, обрізають непотрібні частини і нарізати клинами.
З овочами закінчили, крупно наріжемо салат радичу.
М’яту промити, обсушити на паперовому рушнику, дрібно порізати. Перець чилі дрібно порізати (за бажанням, можна не додавати).
Щоб зробити соус, сік лайма змішайте з чилі і оливковою олією в мисці. Приправити сіллю і перцем. Заправити салат приготовленою сумішшю, перемішати. При необхідності, салат можна досолити. Готовий салат подавайте до столу.