В якості рецепту салату з фунчозы можна рекомендувати приготування її разом з огірком і солодким перцем.
Інгредієнти
фунчоза тонка – 1 упаковка | |
огірок – 150 г | |
солодкий перець – 1 шт. болгарський | |
часник – 4 зубчики або за смаком | |
соняшникова олія – 6-7 ст. л. | |
соєвий соус – 1, 5 ст. л. негустий | |
яблучний оцет – 1/3 ч. л. | |
кухонна або морська сіль – за смаком не багато |
На сьогоднішній день фунчозу легко можна придбати в будь-якому магазині. При виборі цього виду локшини головне — звернути увагу на її щільність, колір і видаваний запах. Високоякісна локшина відрізняється напівпрозорість і ледь помітним сірим кольором. Незалежно від товщини, рисова локшина є дуже крихкою і крихкою.
Істотне значення має і аромат локшини — ледь вловимий запах горіха або повна відсутність запаху. Якщо локшина, не ламаючись, легко гнеться в будь-якому напрямку, має каламутну консистенцію тіста, являє собою грудку злиплих між собою лапшинок або дивно пахне — і краще не купувати, так як приготувати по-справжньому смачне блюдо з неї не вийде.
Дуже примхлива фунчоза і в плані умов її зберігання: ємність, де вона лежить, обов’язково повинна бути сухою і весь час перебувати в прохолодному темному місці. Вологість може виявитися для цієї локшини згубною: вона моментально відволожується, втрачаючи як смакові, так і поживні якості.
Кращий варіант — зберігати її в пакетах із щільного паперу далеко від продуктів і спецій, що мають сильний запах, так як фунчоза запросто вбирає будь аромат.
Покроковий рецепт
Викласти пучок рисової фунчозы в каструлю з окропом і додати туди 1ст. л. рослинного масла. Каструлю щільно накрити кришкою і поставити варитися на 5 хвилин, безперервно помішуючи її.
На корейській тертці-шатківниці натерти огірки. Солодкий перець (болгарський) очистити від насіння і плодоніжки, дрібно порізати соломкою. Часник крупно порізати. Всі овочі змішати в мисці, помірно посолити (т. к. соєвий соус також містить сіль у своєму складі).
Фунчозу відкинути на друшляк і перекласти в посуд, де будуть змішані всі інгредієнти. Додати овочеву суміш до фунчозе, яблучний оцет, соєвий соус і обережно все перемішати. Подавати до столу. Приємного апетиту!