Пікантний салат з великої кількості інгредієнтів, які пов’язує одна смачна заправка, надаючи салату незвичайний смак!
Інгредієнти
велика груша самого солодкого сорту – одна штука | |
стебла шніт-цибулі – п’ять штук | |
язик яловичий – одна штука | |
білі насіння кунжуту – одна ч. ложка з гіркою | |
свіжі листочки шпинату – дві великі жмені | |
сушені ягоди ялівцю – шість штук | |
свіжий імбирний корінь – 35 г | |
солодке масло вершкове розм’якшене – одна ст. ложка | |
масло волоського горіха – дві ст. ложки | |
рідкий квітковий мед – одна чайна ложка | |
паста місо – одна ч. ложка | |
невеликий лайм – одна штука | |
лавровий лист – дві штуки | |
густий соус соєвий солодкий – одна ст. ложка | |
запашний перець – шість горошин | |
ароматне масло кунжутне – одна ст. ложка | |
бутони гвоздики – дві штуки |
Цей надзвичайно смачний японський салат потрібно готувати з вареним яловичим язиком, а для того, щоб шкірка з цього субпродукту знімалася набагато легше, його рекомендується відразу ж після варіння помістити в посуд з дуже холодною водою.
Покроковий рецепт
Поставити на помірний вогонь каструлю, покласти в неї добре промитий яловичий язик, влити прохолодну відфільтровану воду у великій кількості, додати необхідну кількість ялівцевих ягід, а також бутони гвоздики, горошини запашного перцю і лавровий лист. Варити яловичий мову в ароматних спеціях до повної готовності.
Потім перекласти цей субпродукт у посуд з крижаною водою на п’ять хвилин. Далі акуратно видалити з мови шкірку, після чого нарізати цей субпродукт смужками невеликого розміру.
Видалити у груші серцевину, потім нарізати плід на вісім рівних повздовжніх частин, після цього поставити на слабкий вогонь сковороду з товстим дном, прогріти в ній необхідну кількість вершкового масла, додати рідкий мед, насипати кунжутне насіння.
Перемішати гарненько все, додати шматочки груші, обсмажувати їх кілька хвилин в медово-масляної суміші так, щоб вони не розвалилися під час смаження.
В цей же час можна почистити імбирний корінь. Дрібно натерти його і перекласти в невелику миску. Влити лаймовий свіжовіджатий сік, а також горіхове і кунжутне масло. Додати в цю ж посуд солодкий соєвий соус і пасту місо, потім ще раз дуже ретельно перемішати інгредієнти, накрити посуд з приготовленим соусом плівкою і ненадовго відставити в сторону.
Підготувати блюдо, викласти в нього промиті і підсушене листя шпинату, додати ароматну заправку і нарізаний яловичий язик, добре перемішати все.
Розкласти зверху карамелизованные грушеві шматочки, приготований салат посипати подрібненою шніт-цибулею, потім подавати приготоване блюдо до столу.