Салат з креветками і овочами

Салат з креветками і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дивовижний освіжаючий салат з креветок. Такий салат можна приготувати заздалегідь, від цього він буде набагато смачніше.

Інгредієнти

очищених (готових повністю) і нарізаних уздовж навпіл креветок – 500 грам
помідорів чері, порізаних навпіл – 1 стакан
солодкий болгарський перець, тонко нарізаний – 1 болгарський червоний або жовтий
авокадо, нарізаний скибочками – 1 авокадо
огірок – 1, нарізаний кубиками
свіжої кінзи, дрібно нарізаної – 1/3 склянки
Соус:
йогурту – 00 мл
лимонного соку – 2 ч. л.
сіль – за смаком
перець – за смаком

Як приготувати Салат з креветками і овочами

Мій улюблений освіжаючий салат з овочів з креветками. у якості овочів я додаю: помідори, огірок, авокадо і солодкий перець (для яскравості салату краще брати жовтий). Заправляю салатик лимонно-йогуртовій заправкою.

Покроковий рецепт

1. Нагадаємо, як зварити креветки. Закип’ятіть воду з сіллю, покладіть в неї креветки, варити хвилину. Після цього відразу ж, шумівкою, перекладіть креветки в крижану воду (краще з льодом) і остудіть. Тільки після цього діставайте з води і очищайте і нарізайте.

2. У глибоку миску покладіть порізані навпіл помідори, порізану невеликими кубиками болгарський перець і огірок, рубану кинзу.

2. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, зріжте шкірку і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть в чашку з овочами. Додайте сюди ж креветки.

4. Щоб зробити соус, треба перемішати всі інгредієнти для соусу разом.

5. Викладіть соус на овочі з креветками і добре перемішайте. Залиште постояти салат хоча б півгодинки, щоб аромати продуктів змогли перемішатися.

6. Салат з креветками про овочами готовий. Приємного Вам апетиту!