Дивовижний освіжаючий салат з креветок. Такий салат можна приготувати заздалегідь, від цього він буде набагато смачніше.
Інгредієнти
очищених (готових повністю) і нарізаних уздовж навпіл креветок – 500 грам | |
помідорів чері, порізаних навпіл – 1 стакан | |
солодкий болгарський перець, тонко нарізаний – 1 болгарський червоний або жовтий | |
авокадо, нарізаний скибочками – 1 авокадо | |
огірок – 1, нарізаний кубиками | |
свіжої кінзи, дрібно нарізаної – 1/3 склянки | |
Соус: | |
йогурту – 00 мл | |
лимонного соку – 2 ч. л. | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком |
Мій улюблений освіжаючий салат з овочів з креветками. у якості овочів я додаю: помідори, огірок, авокадо і солодкий перець (для яскравості салату краще брати жовтий). Заправляю салатик лимонно-йогуртовій заправкою.
Покроковий рецепт
1. Нагадаємо, як зварити креветки. Закип’ятіть воду з сіллю, покладіть в неї креветки, варити хвилину. Після цього відразу ж, шумівкою, перекладіть креветки в крижану воду (краще з льодом) і остудіть. Тільки після цього діставайте з води і очищайте і нарізайте.
2. У глибоку миску покладіть порізані навпіл помідори, порізану невеликими кубиками болгарський перець і огірок, рубану кинзу.
2. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, зріжте шкірку і наріжте невеликими кубиками. Перекладіть в чашку з овочами. Додайте сюди ж креветки.
4. Щоб зробити соус, треба перемішати всі інгредієнти для соусу разом.
5. Викладіть соус на овочі з креветками і добре перемішайте. Залиште постояти салат хоча б півгодинки, щоб аромати продуктів змогли перемішатися.
6. Салат з креветками про овочами готовий. Приємного Вам апетиту!