Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.
Інгредієнти
стиглий авокадо середнього розміру – одна штука | |
свіжі великі огірки – дві штуки | |
рубаний шпинат – велику жменю | |
великі креветки – 250 грам попередньо очищені | |
вершкове масло – 2 ст. ложки | |
очищена подрібнена часникова часточка – 1 зубчик | |
чилі-порошок – 1/2 чайної ложки або по смаку | |
кайенский перець – 1/4 чайної ложки або по смаку | |
нарізана свіжа кінза – для посипання | |
арахіс – для посипання | |
Для заправки: | |
коричневий цукор – одна щіпка | |
корінь імбиру тертий – одна ч. ложки | |
сік лайма – дві ч. ложки | |
ароматна соняшникова олія – дві ч. ложки | |
гірчиця порошкова – третина ч. ложки | |
рисовий оцет – третина ч. ложки | |
майонез – 1 ст. ложка | |
морська сіль тонкого помелу – за смаком | |
прохолодна вода питна – третина ч. ложки |
Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.
Покроковий рецепт
Авокадо почистити, розрізати його на дві частини, видалити кісточку. Нарізати цей плід невеликими кубиками, викласти в салатник.
Порізати листя шпинату, перекласти в салатник.
Огірочки очистити від шкірки, якщо вона жорстка. Нарізати кубиками, перекласти в салатник.
Очищені креветки обсмажити на вершковому маслі, додавши подрібнений часник, 1/2 чайної ложки чилі-порошку і 1/4 чайної ложки кайенского преца. Обсмажувати 1 хвилину. Все перекласти в салатник.
Після цього потрібно приготувати з решти інгредієнтів, крім арахісу і кінзи, ароматну заправку. Все добре змішати.
Влити імбирну заправку в овочевий салат з креветками, перемішати. Посипати приготоване блюдо подрібненим арахісом і негайно подавати його до столу.