Салат з креветок, авокадо і огірків з ароматною імбирною заправкою

Салат з креветок, авокадо і огірків з ароматною імбирною заправкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.

Інгредієнти

стиглий авокадо середнього розміру – одна штука
свіжі великі огірки – дві штуки
рубаний шпинат – велику жменю
великі креветки – 250 грам попередньо очищені
вершкове масло – 2 ст. ложки
очищена подрібнена часникова часточка – 1 зубчик
чилі-порошок – 1/2 чайної ложки або по смаку
кайенский перець – 1/4 чайної ложки або по смаку
нарізана свіжа кінза – для посипання
арахіс – для посипання
Для заправки:
коричневий цукор – одна щіпка
корінь імбиру тертий – одна ч. ложки
сік лайма – дві ч. ложки
ароматна соняшникова олія – дві ч. ложки
гірчиця порошкова – третина ч. ложки
рисовий оцет – третина ч. ложки
майонез – 1 ст. ложка
морська сіль тонкого помелу – за смаком
прохолодна вода питна – третина ч. ложки

Як приготувати Салат з креветок, авокадо і огірків з ароматною імбирною заправкою

Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.

Покроковий рецепт

Авокадо почистити, розрізати його на дві частини, видалити кісточку. Нарізати цей плід невеликими кубиками, викласти в салатник.

Порізати листя шпинату, перекласти в салатник.

Огірочки очистити від шкірки, якщо вона жорстка. Нарізати кубиками, перекласти в салатник.

Очищені креветки обсмажити на вершковому маслі, додавши подрібнений часник, 1/2 чайної ложки чилі-порошку і 1/4 чайної ложки кайенского преца. Обсмажувати 1 хвилину. Все перекласти в салатник.

Після цього потрібно приготувати з решти інгредієнтів, крім арахісу і кінзи, ароматну заправку. Все добре змішати.

Влити імбирну заправку в овочевий салат з креветками, перемішати. Посипати приготоване блюдо подрібненим арахісом і негайно подавати його до столу.