Першим ділом перевіряємо наявність всіх необхідних інгредієнтів. У мене як завжди все виявилося в наявності. Тепер можна приступати до підготовки інгредієнтів.
Беремо овочі, добре їх миємо, відправляємо їх у велику каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту.
Яйця, наслідують приклад овочів і теж відправляється варитися.
Поки наші овочі і яйця варяться, приготуємо інші компоненти нашого салату. Беремо цибулю чистимо, миємо, ріжемо на кубики і обсмажуємо на сковороді.
Тепер, коли у нас крім овочів на плиті стоїть ще й цибулю, настає час зайнятися м’ясом. У мене в цей раз була грудка, але можна брати і інші частини курки.Також салат “Гранатовий браслет” можна приготувати з вареного м’яса. Беремо філе і ріжемо на кубики.
М’ясо готове, а ми приступаємо до волоським горіхам. Горіхи потрібно дрібно порубати, але я вирішила поступити простіше і подрібнила в блендері.
Поки ми готували інші інгредієнти наші овочі, яйця і цибулю вже готові. Овочі та яйця остуджуємо. Чистимо і тремо на крупній тертці.
Тепер з’єднуємо всі компоненти пошарово. На тарілку, де ви будете викладати салат, в середину ставимо стакан (у мене склянки рівною циліндричної форми немає, тому я використовувала банку консервованого горошку) і навколо нього викладаємо шари. Перший шар у нас картопля, я його трохи підсолюю, і зверху промазываю майонезом.
Другий шар буде половина буряка. Зверху шар промазуємо майонезом.
Третій шар морква+ зверху майонез.
Четвертий шар волоські горіхи.
П’ятий шар половина м’яса, зверху промазуємо майонезом.
Шостий шар смажену цибулю.
Сьомий шар, яйця. Зверху промазуємо майонезом.
Восьмий шар, залишки м’яса+майонез.
Дев’ятий шар, залишки буряків+майонез. Тепер акуратно, дістаємо банку (стакан) з салату.
Гранат чистимо, поділяємо на зерна.
Прикрашаємо наш салат зернами граната. Приємного апетиту!