Мій улюблений салат власної імпровізації з шпинату з яблуками і сиром. Особливий смак додає заправка, журавлина теж, безсумнівно, відіграє свою роль.
Інгредієнти
шпинат – 2 жмені | |
яблука – 2 великих я використовувала 1 гала-яблуко, 1 червоне яблуко | |
червоний цибуля – 1/4 головки | |
горіх волоський або пекан – 1/2 чашки | |
журавлина сушена – жменя | |
сир козячий або фета – 100 г | |
Для заправки: | |
оливкова олія – 1/3 склянки | |
яблучний оцет – 1/4 чашки | |
лимонний сік – 2 столові ложки | |
діжонська гірчиця – 1 столова ложка | |
часник – 1 зубчик | |
сіль і чорний перець – щіпка | |
мед – 1 столова ложка |
Салат зі свіжого хрусткого шпинату з різними сортами яблук і ніжним сиром фета сподобається всім любителям легких закусок.
Покроковий рецепт
1. Листя шпинату промивають, сушать і викладають в глибоке блюдо.
2. Яблука очищають від серцевини, ріжуть тонкими часточками – пластинками. Закидають у чашу до шпинату.
3. До шпинату з яблуками додають цибулю, порізану тонкими півкільцями і сушену журавлину.
4 Сир розминають виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки, перекладають до шпинату. Слідом додають горішки (якщо великі можна порубати).
5. Готують суміш із зазначених інгредієнтів для заправки: оливкової олії, оцту, лимонного соку, діжонської гірчиці, подрібненого часнику (можна придушити через чеснокодавку) з додаванням солі і перцю. За смаком додають мед і все добре перемішують..
6. Заправляють приготованою сумішшю салат, перемішують. Подають до столу. Приємного апетиту!