Салат зі смажених баклажанів

Салат зі смажених баклажанів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування. Баклажани підійдуть будь-яких сортів. Але краще всього взяти круглі овочі, так як у них майже зовсім немає насіння і вони більш ніжні на смак. І ще знадобиться столовий 9 або 7% оцет.

Баклажани промити і видалити шкірку. Овочі порізати не дуже товстими брусками, придатними для підсмажування.

Потім шматочки баклажани замочити в солоній воді, приблизно на пів години.

Почистити цибулю і порізати не дуже тонкими, але і не широкими півкільцями.

Взяти поглиблену пластмасову або емальовану миску, викласти в неї нарізану цибулю, всипати чайну ложку цукру (без верху) і окропити столовим оцтом. Цибулю пом’яти рукою і поставити трохи помариноваться.

Поки маринується цибулю, Обсмажте шматочки баклажанів. У сковороду або невеликий казанок, налийте мінімальна кількість будь-якого рослинного масла, достатнього лише для смаження овочів. У розігріте масло скиньте баклажановые брусочки і обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки. Регулярно перемішуйте, щоб шматочки рівномірно підсмажилися з усіх сторін.

Відваріть декілька курячих яєць круто. Яйця почистити і покришити кубиками.

Коли всі складові компоненти страви будуть готові, візьміть більш містку чашку, викладіть в неї замаринований цибулю, підсмажені баклажани і порізані яйця. Додайте за смаком майонез і все ретельно перемішайте. Обов’язково спробуйте на сіль і при необхідності досолити за смаком.

От у нас і вийшов прекрасний і смачний салат з пікантною кислинкою. Страва дуже ситна та поживна. Воно підходить не тільки як доповнення до основних страв, але і прекрасно підійде для перекусу. Якщо ви і ваші рідні більше воліють гострі салати, можна додати гострого меленого перчика. Готуйте для сім’ї і пригощайте друзів. Приємного апетиту!