Рецепт дуже простого і швидкого приготування смачного яблучного пирога, званого в наших краях шарлотки.
Інгредієнти
Яблука – 1 кг | |
Борошно – 1 склянка | |
Цукор – 1 склянка | |
Вершкове масло – 2 ст. ложки | |
Яйця – 3 |
Назва походить від історії з моєю мамою. Сверковь її недолюблювала і бурчала з приводу куховаріння. Навіть якщо все було ідеально. Ну а вже якщо це було на швидку руку!
Покроковий рецепт
Приготуємо яблука. В ідеалі – кислі, міцні, осінні. Спеціально сфотографувала з вагами, щоб можна було прикинути кількість.
Вирізаємо серцевини.
І ріжемо на шматочки. Не переймаємося розміром і формою. Кубики, ромбики.. І не чистимо шкірку. (Пам’ятаємо про назву!)
В іншу миску вибиваємо два, а краще три курячих яйця. І висипаємо склянку цукру. Так, буде солоденько. Якщо яблука у вас солодкі, можна зменшити цукрову дозу. Або капнути в яблука лимонного соку.
Перемішуємо вінчиком. Додаємо склянку борошна. Перемішуємо лопаткою. Жодних ванилинов, цедр і кориц.
Змащуємо форму (не разьемную!) вершковим маслом. Густо.
Висипаємо на дно форми яблука. І зверху виливаємо наше тісто. Воно розпливлося, ми йому трохи допомагаємо, розтягуємо ложкою по краях.
Тісто – консистенції густої сметани.
Включаємо духовку на 180’С, поки вона нагрівається, пиріг нехай постоїть поруч, щоб тісто трохи спустилося через яблучка. Ставимо в духовку на 35 хв. Потім час від часу заглядаємо. Можливо, потрібно буде додати. В кінці я люблю додати жар до 220’С, щоб скоринка була хрустка. Це на любителя. Головне, щоб не згорів. Трьох – п’яти хвилин достатньо.
Виймаємо пиріг з духовки, терпимо, щоб хоч трохи охолов і все! Пирога немає! Смакота незвичайна!