Отже, рецепт шарлотки…
Білки відокремити від жовтків.
Збити курячі білки за допомогою віночка або міксера в густу піну, поступово додаючи цукровий пісок. Білки найкраще збивати холодні. Після цього додайте раніше відокремлені жовтки і ще раз все ретельно збийте.
В отриману суміш додайте просіяне борошно вищого сорту, ретельно перемішуючи всі грудочки. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
В якості начинки можна використовувати будь-які фрукти, комбінуючи їх між собою. Це можуть бути скибочки яблук, вишня, слива, персики або абрикоси. У мене яблука і стигла вишня. Фрукти ретельно промити під струменем прохолодної проточної води. У яблук видалити плодоніжку і серцевину, нарізати на невеликі тонкі скибочки. Вишні очистити від кісточок. Змастити деко олією і посипати тонким шаром борошна, після чого рівномірно викласти на нього приготовану фруктову масу.
Зверху на фрукти розподілити тісто, яке плавно буде розтікатися по всій поверхні. Деко з шарлоткою поставити в розігріту духовку (духовка вже повинна бути розігріта!) до 180 градусів. Починати випікати в середині духовки, поступово переміщаючи деко у верхнє положення. Час випікання становить не більше 30 хвилин. Готовність шарлотки з вишнею та яблуками можна перевірити, встромивши в пиріг зубочистку або сірник. Якщо сірник суха – пиріг готовий. Якщо дерев’яна паличка сира – час випічки необхідно збільшити. Однак, стежте, щоб сірник не потрапила в яблуко або вишню.
Готову шарлотку з яблуками і вишнею вийняти з духовки. Пиріг остудити і нарізати невеликими порційними шматочками. Даний рецепт хороший не тільки в гарячому і теплому вигляді, але і на наступний день після приготування. Фруктова шарлотка стане відмінним доповненням до вечірнього чаю або ранкового сніданку. Приємного чаювання!