Шарлотка з яблуками традиційна

Шарлотка – вже класичне, всім відоме блюдо, яке ніколи не перестане радувати!

Інгредієнти

яйця – 5 штук
цукор – 1 склянка
пшеничне борошно – 1 склянка
яблука – 1 кг
сіль – за смаком
сода – 0,5 чайної ложки
ванілін або ванільний цукор – за смаком

Як приготувати Шарлотка з яблуками традиційна

Приготування шарлотки займає небагато часу, трохи сил і мінімум інгредієнтів. Однак, вже готове блюдо виходить неймовірно вишуканим, завдяки своєму повітряному тесту і неймовірно смачним ароматом яблук з ваніллю і корицею.

Покроковий рецепт

Розбити яйця в чашку або будь-яку іншу зручну для вас ємність, додати цукор і збивати міксером протягом 2-3 хвилин, поки не утворюється густа піна.

Акуратно додати борошно, бажано просіяне через сито, соду і сіль. Все добре перемішати.

Яблука для шарлотки повинні бути кисло-солодкі. Якщо є тільки кислі яблука, то додаємо трохи більше цукру. Також можна додати корицю на ваш смак.

Яблука миємо, нарізаємо невеликими шматочками, додаємо ваніль або ванільний цукор, кладемо в тісто і трохи перемішуємо.

Форму змащуємо олією, виливаємо в неї отриману суміш.

Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Під час приготування дверцята духовки відкривати небажано, так як шарлотка може осісти. Відкриваємо тільки після закінчення 30 хвилин, щоб перевірити шарлотку на готовність. Якщо готова, дістаємо з духовки і охолоджуємо.
Можна посипати корицею і цукровою пудрою.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Паска великодня на кефірі