Шарлотка з яблуками та родзинками

Шарлотка з яблуками і родзинками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.





Не складний у приготуванні, з продуктів, що є в наявності, а головне – можна експериментувати не тільки з інгредієнтами, але і з начинкою, отримуючи нові смаки. З улюблених шарлотка з яблуком і вишнею, але сьогодні ділюся рецептом класичної шарлотки з яблуками і родзинками, трохи відкоригований склад інгредієнтів.
Заливаємо родзинки в піалі водою, щоб набух і став м’який. Вся ця процедура займе у нас 15 хвилин. Поки родзинки відмокає, збиваємо яйця з цукром. Можна міксером, але я роблю віночком, тому що є помічник, який прагне допомагати, а йому я можу довірити тільки віночок)
Отже, збиваємо до пишної піни, потім додаємо мед і сметану, і теж збиваємо, перетворюючи все в однорідну суміш.


Поки наша суміш відпочиває, ріжемо яблука і зливаємо воду з родзинок, залишаємо на обробній дошці або там, де Вам зручно.










Просіваємо борошно і додаємо до неї ванілін і розпушувач, перемішуємо і поступово вводимо до наших рідким інгредієнтів. Далі знову все змішуємо і отримуємо тісто як густа сметана.
Тут поправка – зараз якраз той випадок, коли в шарлотку можна і потрібно покласти імбир, корицю, мускатний горіх, але в нашого синочка зарано спеції, тому торт без спецій.








Поки наша суміш відпочиває, ріжемо яблука і зливаємо воду з родзинок, залишаємо на обробній дошці або там, де Вам зручно.
Форму застеляємо пергаментом або змащуємо маслом. У мене в цей раз рослинне масло, форма готова. На дно з синочок виклали яблука щільним шаром. На них зверху шар тіста, розрівняли, знову яблука і родзинки. Форму ставимо в розігріту духовку на 180 градусів на 40 хв.
Десерт виходить ніжним, з неправильною структурою.
Приємного апетиту!