Шарлотка з яблуками

Шарлотка з яблуками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Класична яблучна шарлотка символізує собою домашнє тепло і затишок. Приготувати її можна з дітьми, чудово провести час разом. З яблучним пирогом похмурий осінній день стає світліше.

Покроковий рецепт


1. У чашку розбити яйця, всипати цукор, збити з допомогою міксера. Це найвідповідальніший етап приготування. Чим легшим буде маса, тим пишніше вийде готова Шарлотка.


2. Всипати ванілін. Не вимикаючи міксер, акуратно ввести муку.

3. Яблука промити, видалити серцевину, нарізати четвертинками.



4. У посуд, призначену для випічки, викласти 1/3 частину тіста. Фрукти рівномірно розподілити і залити залишилася масою.

5. Попередньо розігріти духовку, випікати хвилин 10 – 15 при 210 градусах, поки пиріг не почне зарумяниваться. Зменшити температуру до 170 – 180 градусів і залишити ще на 20 хвилин.

Більш терпкий смак пирога може надати кориця. Нею потрібно трохи присипати яблука. Кориця – дуже пряна приправа, досить кількості на кінчику ножа.
Шарлотка хороша з гарячим чорним чаєм з додаванням листочків м’яти, чебрецю або смородини.