Пиріг з дуже смачною йоштой

Пиріг з дуже смачною йоштой – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг з йоштой і яблуками легко і швидко готуватися і володіє яскравим літнім смаком

Інгредієнти

борошно – 200 г (1 склянка)
цукор – 100 г (1/2 склянки)
кефір – 400 г
майонез – 100 г
яйце – 1 шт
соняшникова олія – 1 столова ложка на змазування форми
сода – 1/2 чайної ложки
оцет – 1 столова ложка
яблуко – 2 штуки середні за розміром
йошта – 150 г

Як приготувати Пиріг з дуже смачною йоштой

За вікном настала осінь, мрячить дощик і нам все частіше хочеться випити чашечку чаю з чимось смачненьким, але не дуже «шкідливим».
Відірвіться від серіалу або комп’ютера хвилин на 30 і побалуйте себе смачним ароматнейшим пирогом з йоштой.

Що нам для цього, крім бажання, треба.

Для тіста: будь-кефір (все одно магазинний або домашній), майонез будь-якої жирності (але я зазвичай беру 67 або 72%), яйця курячі, цукор звичайний, борошно, інші інгредієнти і олія рафінована соняшникова олія для змащування форми.
Для начинки: кілька яблук можна солодкі, можна з кислинкою – кому як подобається.
І наш секретний інгредієнт йошта. Можна замінити на агрус або чорну смородину, але для мене смак агрусу простіше, а у чорної смородини, навпаки, занадто яскравий.
Починаємо готувати

Покроковий рецепт

Форму для пирога змастимо маслом (у мене силіконова – зручно виймати вже готовий пиріг).

Моєму яблука, йошту (якщо свіжа), або розморожуємо, якщо наморозили влітку. Не забуваємо вимити яйця.
Зрізаємо з яблук шкірку, очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі слайсы. Йошта не великого розміру, тому використовуємо цілком.

Готуємо тісто.
У чашку треба розбити яйце і добре перемішати віночком з цукром. Потім приєднуємо кефір, майонез, соду погасимо оцтом і все ще раз перемішати до утворення однорідної маси. Всі рідкі компоненти об’єднали, тепер додаємо до них борошно і все ще раз добре перемішуємо (можна скористатися міксером або кухонним комбайном, але я волію робити вручну віночком).
Тісто готове, воно виходить еластичне і кремоподібна.

Викладаємо у форму яблука, на них йошту і все заливаємо тістом.

Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в неї форму. Готуємо при цій температурі 20-25 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готуємо ще хвилин 40-45.
Перевіряємо готовність сірником (щоб не липло).

Почекаємо поки пиріг охолоне, тільки потім дістанемо його з форми і зверху присыпем ванільним цукром.

Наш пиріг готовий, наливаємо в чашку чай, нарізаємо пиріг і отримуємо задоволення. Приємного апетиту.