Пиріг з дуже смачною йоштой

Пиріг з дуже смачною йоштой – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Форму для пирога змастимо маслом (у мене силіконова – зручно виймати вже готовий пиріг).

Моєму яблука, йошту (якщо свіжа), або розморожуємо, якщо наморозили влітку. Не забуваємо вимити яйця.
Зрізаємо з яблук шкірку, очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі слайсы. Йошта не великого розміру, тому використовуємо цілком.

Готуємо тісто.
У чашку треба розбити яйце і добре перемішати віночком з цукром. Потім приєднуємо кефір, майонез, соду погасимо оцтом і все ще раз перемішати до утворення однорідної маси. Всі рідкі компоненти об’єднали, тепер додаємо до них борошно і все ще раз добре перемішуємо (можна скористатися міксером або кухонним комбайном, але я волію робити вручну віночком).
Тісто готове, воно виходить еластичне і кремоподібна.

Викладаємо у форму яблука, на них йошту і все заливаємо тістом.

Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в неї форму. Готуємо при цій температурі 20-25 хвилин, потім зменшуємо температуру до 170 градусів і готуємо ще хвилин 40-45.
Перевіряємо готовність сірником (щоб не липло).

Почекаємо поки пиріг охолоне, тільки потім дістанемо його з форми і зверху присыпем ванільним цукром.

Наш пиріг готовий, наливаємо в чашку чай, нарізаємо пиріг і отримуємо задоволення. Приємного апетиту.