Шарлотка

Шарлотка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт зручний завдяки тому, що готується з найпростіших інгредієнтів і недовго випікається. Рецептів шарлотки багато, але ця – сама нескладна і низькокалорійна.

Покроковий рецепт

Для цього рецепта підійдуть будь яблука. В цей раз у мене були з легкою кислинкою. Якщо яблука солодкі, рекомендую трохи зменшити норму цукру. Яблука розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину. Я не чищу шкірку, так як вона надає особливий аромат і часточки зберігають форму і структуру. Але якщо вам до смаку за смаком більш ніжний пиріг, шкірку з яблук можна зрізати.

Половинки яблук розрізаємо вздовж, а потім нарізаємо невеликими шматочками будь-якої форми. У яблуках міститься залізо, за рахунок чого в нарізаному вигляді вони швидко темніють. Щоб цього уникнути, рекомендується збризнути їх лимонним соком.

Вистилаємо деко пекарської папером і змащуємо її шматочком вершкового масла. Рецепт шарлотки досить низькокалорійний і якщо ви використовуєте непригораемую – наприклад, силіконову форму для випічки, і дбаєте про фігуру, то цілком можна обійтися і без масла. Однак для тих, хто не стурбований підрахунком калорій, маленький шматочок масла додасть яблук ніжний, вершковий смак.

Викладаємо яблука на деко і присипаємо корицею. Кориця дуже добре поєднується з яблуками, особливо кисло-солодких сортів. Якщо хочете, щоб пиріг добре піднявся, використовуйте форму невеликого діаметру. Для даної кількості продуктів цілком достатньо форми 20 см, якщо форма для випічки велика, то пиріг вийде низьким, але не менш смачним. На даному етапі ставимо за духовку на розігрів.

Тепер залишилося тільки приготувати тісто. Для цього нам знадобиться глибока миска, міксер або віночок. Розбиваємо яйця в миску і збиваємо, поки не утвориться пишна піна. Потім починаємо додавати потроху цукровий пісок – збивати не припиняємо.

Після чого, склянку борошна просіяти через сито. Це потрібно для того, щоб пиріг вийшов більш пишним, просеянная борошно робить тісто більш легким. Додаємо просіяне борошно і дрібку солі в цукрово-яєчну суміш і акуратно перемішуємо. За смаком можна додати ще і ванілін, однак я цього не робила, оскільки яблука та кориці самі по собі досить пряні і ваніль здався мені тут зайвим. Все, тісто готове!

Заливаємо тістом наші яблука і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг 20-30 хвилин – залежить від духовки. Пиріг повинен трохи піднятися і підрум’янитися. Перевірити готовність тіста можна зубочисткою. Якщо на зубочистці немає прилиплих частинок – пиріг готовий.

Приємного чаювання!