Щербет

Щербет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Щербет

Це прохолодний напій, який традиційно роблять у східних країнах. Слово «шербет» у перекладі з турецького «erbet» та арабської— «шарба» означає напій. Для його приготування використовують троянду, шипшина, кизил, різні спеції. Я пропоную Вам приготувати з рейхана (базилік) з лимоном і медом. Цей напій не тільки освіжить Вас в спеку, але і додасть Вам сил, оскільки включає багато корисних властивостей для нашого організму.

Пучок базиліка
половина лимона
мед

Листя базиліка і лимон скласти в ємність, залити крутим окропом і дати настоятися близько години.
Потім, додати мед.
Поставити в холодильник до порожнього охолодження.
Можна приготувати суміш для щербету.
Для цього необхідно, базилік і лимон перемолоти на м’ясорубці або блендером.
Важливо! Обов’язково видаліть кісточки з лимона, так як вони дають гіркоту.
Така суміш може зберігатися в холодильнику кілька місяців.
Також таку суміш, можна заварювати з чорним чаєм.