Шок-манже

Шок-манже – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Підготуємо інгредієнти. Яйця розділити на жовтки і білки. Білки збити до міцних піків.
Шоколад поламати на маленькі шматочки, а масло порізати на невеликі шматочки.

Заготівля для десерту готується на водяній бані. Для цього наливаємо воду в каструлі і доводимо її до закипання.
В цей час готуємо інгредієнти : масло, шоколад і цукор. ( так як у мене був молочний шоколад, мені вистачило 1 столової ложки цукру. якщо ж ви не дуже любите солодке, то можна використовувати гіркий шоколад. а якщо хочете щось незвичайне – вам в допомогу білий шоколад. все залежить від вашої фантазії.) Після закипання води ставимо миску з інгредієнтами на водяну баню.

Розчиняємо цукор і доводимо суміш до рідкого стану, не забуваючи при цьому постійно помішувати.

Тепер в отриману суміш додаємо шоколад.

І точно так само помішуючи доводимо до рідкого стану і знімаємо з водяній бані.
Даємо десерту охолонути до кімнатної температури.

В остигле мокко набольшими порціями додаємо збиті білки і перемішуємо.

Десерт готовий. Тепер його потрібно відправити в холодильник і дати загуснути. Приємного апетиту!